Mona de Pasqua: una granja de galeta

Fa dies que vull publicar aquest post, però com sempre, entre una cosa i l’altra no he pogut. Just abans de Setmana Santa em vaig operar del genoll, ja diuen que esquiar és un esport de risc, així que els dies de festa no vaig poder seguir amb els meus plans d’anar a Amsterdam i vaig haver-me de quedar a casa fent repòs. Però!!! Vaig poder ajudar a la meva cosina Marta a fer aquesta súper-mona de Pasqua! El Pol tot just ha fet un any, i la Marta, com a bona padrina li volia fer una mona però no pot menjar tanta xocolata, així que va decidir fer-la de galeta.

Imatge

Imatge

Imatge

La recepta de la galeta és la mateixa que us vaig explicar aquí, però fent les peces en forma de casa. Per a fer-ho, podeu fer-vos una plantilla o descarregar-ne d’Internet, que n’hi moltíssimes. Una vegada teniu la plantilla, talleu la massa amb un ganivet. Com que es tracta de formes grans, és millor que la galeta sigui gruixuda, així que feu-la de 8-10 mm mínim!

Una vegada tenim les peces de galetes cuites, tant les de la casa com les altres (animals de granja en aquest cas) les decorem amb la glaça i deixem que s’assequi bé (és millor fer-ho d’un dia per l’altre). I, fins que no estigui ben sec, no procedim a enganxar-ho ja que podem destrossar la feina feta (si posem el dit es quedarà marcat, o s’ens correrà tota la glaça quan ho posem vertical).

Per a muntar la casa utilitzem glaça reial, i com més densa millor (per a fer-la més densa heu d’afegir-hi sucre glaç). Amb una mànega pastissera i una punta ampla (del 10, per exemple), posem glaça al cantó de les peces i les enganxem, fent pressió amb les mans durant una estona perquè quedi enganxat. Podeu utilitzar pots que tingueu a la cuina perquè les parets no caiguin mentre s’asseca la glaça. Com he comentat altres vegades, sóc una gran fan del bloc Sweetopia, i què millor que penjar-vos aquest vídeo perquè veieu com es munta una casa. Si voleu consultar el post sencer el teniu aquí.

Per a posar la taulada, també haurem d’esperar que les parets estiguin ben enganxades, i millor si ho fem també d’un dia per l’altre.

En el nostre cas, no vam voler posar xuxes ni xocolata, ja que volíem que el Pol es pogués menjar tot el que tenia la casa. Però, com veieu al vídeo, en podeu utilitzar per tapar la glaça reial que fem servir per enganxar, i decorar molt més la casa. Tingueu en compte, però, que si aneu afegint coses pesarà més i les parets han d’aguantar el pes! Qui ho diria que són l’única de la família que no és arquitecte… 😉

Us animeu a fer una casa? És més fàcil del que sembla, només necessiteu tenir-ne ganes!!!

8 thoughts on “Mona de Pasqua: una granja de galeta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s