Quin desastre!!! He estat molt dies desapareguda, la feina del màster i dies plens de coses en són els culpables. Però, quan tinc estones lliures (de fet, no sé quan passa això) vaig preparant moltes receptes per a penjar aquests dies de més feina.
Cada setmana faig una hora de classe d’anglès al meu cosí Àlex, d’11 anys. Per fer-ho una mica distret aquesta setmana vam fer una classe de cuina. I què millor que una recepta americana ben senzilla per aprendre vocabulari nou i, per què no, fer un bon berenar!
Els pancakes (o tortitas en castellà) són una mena de creppes però més gruixuts, molt típics dels esmorzars americans, sovint acompanyats amb bacon i ous. S’ho mengen tant amb dolç com amb salat, i un sobre l’altre fent una muntanya de pancakes. Nosaltres, en canvi, en mengem un o dos i ja no podem més… Sigui com sigui, és una recepta facilíssima que podeu fer per esmorzar o berenar!
Ingredients:
1 tassa de farina
1 tassa de llet sencera
2 cullerades grans de sucre
2 cullerades petites de llevat en pols tipus Royal
Un polsim de sal
1 ou
Mantega per la paella
Toppings (acompanyaments) al gust: xocolata desfeta, Nocilla o Nutella, fruita fresca, fruits secs, mel, melmelades…
Per a fer aquesta recepta tan senzilla no necessitem ni batedora, ni bàscula… És perfecta per fer-la quan ets fora de casa, jo sovint ho faig perquè queden molt bons, és un esmorzar diferent i no necessites tots els gadgets de casa.
Primer de tot barregem els ingredients secs: la farina, el sucre, el llevat i el polsim de sal. D’altra banda, amb una forquilla o una batedora manual batem l’ou, i una vegada batut li afegim la llet. Quan ho tenim ben barrejat, hi afegim els ingredients secs i anem mesclant poc a poc, fins que quedi ben incorporat i sense grumolls. La massa és una mica més densa que la de creppes.
Per a coure’ls, posem una mica de mantega a una paella i l’escalfem a foc mig. Amb un cullerot posem una mica de massa a la paella (no molta, amb la meitat del cullerot és suficient, si no queden molt grans). Quan veiem que hi ha bastants bombolles al pancake, podem girar-lo amb una espàtula (o donant-li la volta a l’aire, si sou uns cracks de la paella!) i deixar-lo coure per l’altre costat, no són més de 1.30 – 2 minuts per costat. Una recomanació és fer-ne només un i tastar-lo, per estar a temps de corregir-lo de sucre si trobem que és poc dolç!
Per a acompanyar-lo podeu utilitzar el que vulgueu: crema de cacau tipus Nutella o Nocilla, xocolata desfeta, sucre, mel, melmelades, fruita o fruits secs…
Us animo a tastar-los, segur que repetiu! 😉
Hola! A la llista d’ingredients no hi surt la llet, però a la recepta sí. Em pots dir quina quantitat de llet cal? Moltes gràcies, i enhorabona per la pàgina, la segueixo amb devoció. Enhorabona!
Hola Gemma, moltíssimes gràcies!!! Sóc una mica desastre, ja ho he afegit a la recepta, és una tassa de llet! El què passa per anar ràpid 😉
Acabo de descobrir el teu bloc! M’agrada, et seguiré! I m’apunto la recepta de pancakes 🙂
Que bé que t’animis! Gràcies!!! 🙂