Pavlova amb gerds o xocolata

Hola! Després de bastants dies d’absència, ara estic força animada i amb ganes (i temps, que és l’important!) de cuinar. Ahir a la nit vam fer sopar amb les meves amigues per celebrar el meu aniversari i vaig voler provar de fer aquest postre, que havia vist a Pinterest! No vaig mirar la recepta, perquè és merenga amb nata, així que vaig fer una merenga francesa i les formes dels cors a ull, i van quedar prou bé, no?

Imatge

Imatge

Imatge

Ingredients:

3 clares d’ou a temperatura ambient

190 gr de sucre

1 polsim de sal

Nata líquida per muntar

Sucre glaç (al gust, és per la nata)

Gerds

Xocolata per desfer

Primer de tot es prepara el merenga. En aquest cas, vaig fer merenga francès: es baten les clares d’ou amb el polsim de sal (que ajuda a qu emuntin millor) a punt de neu -ben fortes!- i quan ja estan s’hi afegeix el sucre poc a poc, a mode de pluja, i seguim batent dos minuts més.

Tinc un amic que és mestre pastisser i em va explicar com fer merenga italià, que queda amb una textura genial, molt fi i no es trenca! Jo encara el tinc pendent, perquè fins fa poc no tenia termòmetre de cuina, però us deixo les seves indicacions per si us animeu! 😉 Per fer-lo, una vegada tenim el merenga francès fet, posem a bullir 100 gr d’aigua i 333 gr de sucre (la proporció és un Kg de sucre per 300 gr d’aigua, però en aquest cas no necessitem tanta quantitat) per fer un almívar, fins que arribi a 118º-120ºC en el termòmetre. En aquest moment, quan encara és calent, ho afegim poc a poc i en forma de fil al merenga francès batent fins que quedi ben incorporat. Ho deixem refredar a temperatura ambient i ja el tenim llest per utilitzar.

Una vegada tenim el merenga fet, el posem dins d’una mànega pastissera i el repartim en forma de cor sobre un paper de forn o silpat untat amb una mica de mantega (per assegurar que no se’ns enganxi). Podeu dibuixar els cors en el paper de forn perquè us sigui més fàcil fer les formes, però recordeu girar-lo per tal que la merenga no toqui el llapis! Una vegada tenim els cors fets, ho posem al forn, prèviament escalfat, a 170ºC durant uns 30 minuts. Per saber si estan fets, han d’estar una mica daurats i desenganxar-se fàcilment de la superfície. Ho retirem del forn i ho deixem refredar a temperatura ambient.

Poca estona abans de servir-ho, muntem la nata i hi afegim sucre glaç al gust. Recordeu que per muntar la nata ha de ser molt freda (i si el bol i les barnilles de la batedora elèctrica també ho estan, us muntarà millor!). Repartim la nata per sobre dels merengues, amb mànega o bé amb una espàtula i ho decorem amb gerds i una mica de sucre glaç al damunt.

També podeu fer pavloves amb xocolata, com aquesta genial idea que vaig veure a L’amor omple neveres: abans de servir desfeu xocolata i la repartiu per sobre la nata. A més, podeu afegir-hi xocolata ratllada, en el meu cas no vaig fer-ho i ja van quedar boníssims!

Advertisements

4 thoughts on “Pavlova amb gerds o xocolata

  1. Realment boo això dels merengues! En el cas de que no tingueu termometre podeu controlar la temperatura posant una espatula amb “foradets”, submergir-la i bufar pels foradets i si es crea una bombolla d’almivar ja tindreu el punt de bola ideal pel merenga! (Important mai remenar els almivars)
    A disfrutar!

  2. Molt bons aquests merengas, En el cas de que no tingueu termometre, el que podeu fer és submergir a dins l’almívar amb una espatula rodona amb foradets, treurela i bufar pels foradets i si es crea una bombolla ja el tindreu al punt de bola i preparat!
    (mai remeneu l’almívar) per evitar cristalitzacions..!!
    disfruteu amb la pastisseria 😉

  3. Retroenllaç: Cardenal | La vie en dolç

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s